Genieten van AVG-mails

Ja, ook de Schrijversstudio is bestookt met AVG-mails. Smeekbedes om toch alsjeblieft aangemeld te blijven. In tegenstelling tot velen, heb ik ze allemaal gelezen. Bijna allemaal dan. Ik heb ervan genoten. Echt. Aardig wat van die mails bevatten namelijk grappige mededelingen.

Zo schrijft een bedrijf dat het mijn naam en e-mailadres heeft “…om onze ervaringen en tips en trucks te delen”. Geweldig toch, die deeleconomie! Alleen jammer dat ik niet het juiste rijbewijs heb voor die trucks. Ik vermoed dat ze ‘trucs’ bedoelen. Het scheelt maar één letter, en tegelijk een heleboel tonnage, grote wielen en vuile uitlaatgassen.

Een ander bedrijf verzekert mij ervan dat mijn gegevens bij hen helemaal veilig zijn , want “In onze organisatie hebben we het kennispijl van privacy flink verhoogd”. Wow, een kennispijl! Daar ben ik natuurlijk wel in geïnteresseerd. Hoe zou die werken? Als die je treft, weet je dan opeens alles over privacy? Het zou gewoon jammer zijn als het bedrijf ‘kennispeil’ bedoelt…

Een derde organisatie heeft het over ‘geüpdate’ privacyvoorwaarden. Misschien verstandig dat ze na de privacyvoorwaarden de spellingregels voor Engelse werkwoorden updaten. Want er moet toch echt nog ‘-te’ achter komen.

Ik heb de bedrijven een ludieke antwoordmail gestuurd. De meeste mailers kunnen er hartelijk om lachen. Een enkel bedrijf zwijgt in alle talen. Gewezen worden op fouten in de spelling vinden we meestal niet leuk. Alsof we betrapt zijn. Laat daarom zakelijke teksten controleren op taalrariteiten door een professional. Het liefst voordat je klikt op ‘verzenden’.

Posts created 15

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven