Krekt Nederlands

Oei, dat was even schrikken. Daar sta je dan, op de dertiende etage voor de eerste bijeenkomst van de training Perfect Nederlands. En op het bordje bij de deur staat een joekel van een fout. Had de receptioniste deze training maar gedaan….

Had de receptioniste maar de training Perfect Nederlands gedaan...
Had de receptioniste maar de training Perfect Nederlands gedaan…

Stel je voor. Mag je van je werkgever eindelijk naar de cursus Perfect Nederlands bij dat degelijke instituut. Of heb je er zelf diep voor in je ontslagvergoeding getast. Ben je op je doorgaans vrije zaterdag vroeg opgestaan om naar Arnhem af te reizen, terwijl je huisgenoten zich nog lekker een keer omdraaien in hun warme bed. Heb je je een weg gebaand naar de dertiende verdieping (nadat je je met een dubbele espresso moed in hebt gedronken en dat bijgelovige stemmetje eindelijk tot zwijgen hebt gebracht). Kom je aan bij de zaal en is het eerste wat je leest dat bordje. Dan zakken vertrouwen en motivatie je toch diep in de schoenen? En verder, weer alle dertien verdiepingen naar beneden.

Verbijstering en lichte paniek bij mij dus. Toch kon ik ook de humor er wel van inzien. Het deed me denken aan het bekende bord van schilders: ‘Pas op, geverft’. Heel erg fout, maar wel effectief. Alleen was dit bordje niet bedoeld om de aandacht te trekken. Het moest cursisten geruststellen dat ze de juiste zaal hadden gevonden op al die dertien etages. En dat ze hiervoor op zaterdagochtend huis en haard hadden verlaten.

Daarom toch maar snel de receptioniste gebeld met een herstelverzoek. En enige uitleg. En de tip om bij Schoevers een training te doen. Maar niet voordat ik het bordje digitaal had vastgelegd. Want zo’n fout bij zo’n training op nota bene de dertiende etage, dat is bijna te perfect om waar te zijn.

Berichten gemaakt 18

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven