Rapporteren in PowerPoint: efficiënt en effectief

Leer rapporteren in PowerPoint!Steeds vaker kiezen adviesbureaus ervoor te rapporteren in PowerPoint. Niet zo gek. Het in Word opgestelde adviesrapport is goedbeschouwd een overblijfsel uit het typemachinetijdperk. Het is bovendien niet efficiënt. Het kost de schrijver namelijk veel tijd en moeite om zo’n rapport op te stellen. En ‘t kost de lezer tijd en moeite om het helemaal door te nemen. Daarom leest de lezer slechts bepaalde stukken uit het rapport. Blijkt al dat schrijfwerk verspilde tijd en moeite…

Rapporteren in PowerPoint lost dit probleem op. Een PowerPoint-rapport is beknopt, to-the-point en visueel aantrekkelijk. En het bespaart tijd bij maker en lezer.

Inhoud van de training

Nog altijd zijn rapporten één van de belangrijkste ‘deliverables’ in het advieswerk. Dat verandert niet. Maar het rapport zelf wel. Want een uitgebreid tekstrapport schrijven is een flinke klus en dan ook ook nog een aparte presentatie maken is dubbel werk. Door te rapporteren in PowerPoint lost u dat op.

Het PowerPoint-rapport is een nieuw tekstgenre. Rapporteren in PowerPoint vraagt een aangepaste werkwijze van u als rapportschrijver. Niet langer immers staat de procesbenadering centraal, maar de transformatie van kennis, afgestemd op de lezer. Door resultaatgericht te werken ontstaat een rapport in slides dat logisch is ingedeeld, overzichtelijk is en voldoende onderbouwing geeft.

“Het slidesrapport dwingt de opsteller tot de nodige kortheid, tot het maken van keuzes wat er nu echt toe doet en wat niet.”

Doelgroep

De training is bedoeld voor alle adviesprofessionals die regelmatig moeten rapporteren. En die hebben gemerkt dat het aloude Word-rapport in het digitale tijdperk steeds minder gangbaar wordt.

incompany en Individuele trainingen

Wilt u de advies- of beleidsrapporten binnen uw bedrijf of afdeling op een hoger niveau brengen? De Schrijversstudio verzorgt incompany trainingen voor groepen vanaf 6 personen. Tijdens de training ligt de nadruk op leren door doen. Het is een actieve, één- of tweedaagse training waarin de nadruk ligt op leren door doen. We werken dan ook veel met teksten van de deelnemers zelf. Wilt u meer weten? Vraag dan het infoblad over de training Rapporteren in PowerPoint aan.

U kunt ook kiezen voor een individueel traject. De Schrijversstudio heeft een online cursus ontwikkeld over rapporteren in PowerPoint. U kunt die doornemen waar en wanneer het u uitkomt. Bij de cursus zijn twee feedbackgesprekken via Skype inbegrepen. We sturen u graag informatie toe over de online trainingen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven