DeltaDenken

Uw boodschap voorop

DeltaDenken is een unieke methode om informatie en ideeën te selecteren, te ordenen en over te dragen. Met de methode DeltaDenken creëert u heldere, logisch opgebouwde zakelijk teksten die optimaal aansluiten bij de informatiebehoefte van de lezer. De methodiek is bij uitstek geschikt voor (beleids)voorstellen en adviezen, maar is ook toepasbaar op andere zakelijke genres: notities, memo’s, e-mails en rapporten in slides. Daarom hanteren steeds meer zakelijke schrijvers de methode om klip-en-klare teksten op te stellen.

Van procesgericht naar resultaatgericht schrijven

DeltaDenken helpt om uw gedachten en verzamelde gegevens te ordenen in een Deltastructuur.

In de training schept u eerst helderheid voor uzelf door uw gedachten en gegevens te ordenen in een Deltastructuur. Daarmee creëert u een solide onderbouwing van uw kernboodschap en legt u de basis voor een logische verhaallijn die gemakkelijk te volgen is. U krijgt daarbij twee manieren aangereikt om te komen tot een Deltastructuur. Daarna gaan we kijken op welke manier u de structuur het beste kunt uitwerken om optimaal aan te sluiten bij de informatiebehoefte en de leesstrategie van uw lezer.

Een goede tekst of presentatie kan doorgaans een slecht idee niet redden,
maar een slechte tekst of presentatie kan een goed idee
wel in de prullenbak doen belanden.

De nadruk in de training ligt op toepassen. Tijdens de cursus werken we daarom met teksten die u en andere deelnemers voorafgaand aan de cursus hebben ingestuurd. Uiteraard gaan we ook aan de slag met andere voorbeeldteksten en oefeningen.

Zowel incompany als individueel

De training DeltaDenken is bedoeld voor adviseurs, consultants, beleidsmedewerkers en andere kenniswerkers, van wie heldere zakelijke teksten worden verwacht. De Schrijversstudio biedt DeltaDenken aan als incompany-cursus en als training met open inschrijving. We stemmen de training af op de omvang, het niveau en de leerwensen van de cursusgroep. In samenspraak met opdrachtgever en cursisten wordt gekozen voor een passende tijdsduur en indeling.

Wilt u weten of de training DeltaDenken iets voor u of uw medewerkers is? Neem dan contact op met de Schrijversstudio. Voor deelname aan een open training kunt terecht in de cursusplanning.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven