Rapporteren in PowerPoint

Leer rapporteren in PowerPoint!

Slimmer schrijven in slides

Steeds vaker kiezen kenniswerkers ervoor te rapporteren in PowerPoint of andere slidesware. Niet zo gek. Het in Word opgestelde rapport is goedbeschouwd een overblijfsel uit het typemachinetijdperk. Het is bovendien niet efficiënt. Het kost de schrijver namelijk veel tijd en moeite om zo’n rapport op te stellen. En ‘t kost de lezer tijd en moeite om het helemaal door te nemen.

Door te adviseren in slides lost u dit probleem op. Een slidesrapport is beknopt, to-the-point en visueel aantrekkelijk. En het bespaart tijd bij maker en lezer. Met een slidesrapport slaat u dus twee vliegen in één klap. Rapporteren in PowerPoint is niet voor niets al bij talloze organisaties de nieuwe standaard.

Structureren en slides ontwerpen

Een slidesrapport is goedbeschouwd een nieuw zakelijk genre. Rapporteren in PowerPoint vraagt dan ook een aangepaste werkwijze van u als rapportschrijver. Niet langer staat de procesgerichte benadering centraal, maar de resultaatgerichte. Door resultaatgericht te werken ontstaat een rapport in slides dat logisch is ingedeeld, overzichtelijk is en voldoende onderbouwing geeft. Daarom leert u in de training eerst om een Deltastructuur voor uw rapport te maken. Hebt u die, dan volgt stap 2: het slim inrichten van de slides, zodat een duidelijke verhaallijn ontstaat die boeit en overtuigt.

“Het slidesrapport dwingt de opsteller tot de nodige beknoptheid,
tot het maken van keuzes wat er nu echt toe doet en wat niet.”

Zowel incompany als individueel

De training is bedoeld voor alle professionals die regelmatig moeten adviseren of rapporteren. En die hebben gemerkt dat het aloude Word-rapport in het digitale tijdperk steeds minder gangbaar wordt. Wilt u de advies- of beleidsrapporten binnen uw bedrijf of afdeling op een hoger niveau brengen? De Schrijversstudio verzorgt incompany-trainingen voor groepen vanaf 6 personen. Het is een actieve, één- of tweedaagse training waarin de nadruk ligt op leren door doen. We werken voornamelijk met teksten van de deelnemers zelf.

U kunt ook kiezen voor een individueel traject. Ga naar de cursusplanning om te zien wanneer de eerstvolgende open training plaatsvindt.

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met de Schrijversstudio.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven