Delta Denken: uw boodschap voorop

Delta Denken is een unieke methode voor het selecteren, ordenen en overdragen van ideeën. Met de methode Delta Denken creëert u eerst helderheid voor uzelf door uw gedachten te ordenen in een Deltastructuur. Vervolgens creëert u voor uw lezer een optimaal heldere tekst door die structuur volgens een voorkeursformat uit te werken. De methodiek is bij uitstek geschikt voor het schrijven van (beleids)voorstellen en adviezen. En steeds vaker hanteren zakelijke schrijvers de methode om een PowerPoint-rapport op te stellen.

Inhoud van de training

Wie de training Delta Denken heeft gevolgd, is in staat om een heldere, logisch opgebouwde zakelijk tekst te schrijven die aansluit bij de informatiebehoefte van de lezer. Daarvoor gaat u doelgericht en stapsgewijs te werk.

Een goede tekst of presentatie kan doorgaans een slecht idee niet redden, maar een slechte tekst of presentatie kan een goed idee wel in de prullenbak doen belanden.

In de training leert u eerst aan de hand van de theorie van Delta Denken om uw gedachten te ordenen in een Deltastructuur. Daarmee creëert u een solide onderbouwing van uw advies en legt u de basis voor een logische verhaallijn die gemakkelijk te volgen is. U krijgt vervolgens twee manieren aangereikt om – afhankelijk van de beschikbare informatie – te komen tot een Deltastructuur. Daarna gaan we kijken op welke manier u de structuur het beste kunt uitwerken om optimaal aan te sluiten bij de informatiebehoefte bij uw lezer.

De nadruk in de training ligt op toepassen. Tijdens de cursus werken we daarom met teksten die u en andere deelnemers voorafgaand aan de cursus hebben ingestuurd. Uiteraard gaan we ook aan de slag met andere voorbeeldteksten en oefeningen.

Doelgroep

De training Delta Denken is bedoeld voor adviseurs, consultants, beleidsmedewerkers en andere kenniswerkers, van wie heldere zakelijke teksten worden verwacht. De Schrijversstudio biedt Delta Denken aan als incompany-cursus. We stemmen de training af op de omvang, het niveau en de leerwensen van de cursusgroep. In samenspraak met opdrachtgever en cursisten wordt gekozen voor een passende tijdsduur en indeling:

  • twee aaneengesloten dagen met tussenliggende avond;
  • twee “losse” dagen, met één of meer weken tussentijd;
  • een startbijeenkomst van een hele dag, na enkele weken gevolgd door een terugkomsessie (ochtend of middag);
  • een startbijeenkomst van een halve dag, gevolgd door twee terugkomsessies van een ochtend of middag (steeds met enkele weken tussentijd).

Interesse?

Wilt u weten of de training Delta Denken iets voor u of uw medewerkers is? Vraag het infoblad erover aan. Of neem contact op: we vertellen graag mee over de methode en de training.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven