Trainingen

Voor de professional die vlotter tot een goed gestructureerd en leesbaar verhaal wil komen, verzorgt de Schrijversstudio uiteenlopende schrijftrainingen, zowel incompany als met individuele inschrijving:

 

Trainingen: meer dan een ‘kennisinjectie’

Een training moet meer zijn dan even een ‘kennisinjectie’ geven en dan maar het beste ervan hopen. Een effectief leerproces houdt in dat het leren verder gaat op de werkplek. Door deelnemers na de training daar ondersteuning te bieden, zijn ze in staat hun nieuwe kennis te activeren en toe te passen als ze die nodig hebben.

Daarom krijgen de deelnemers ná de trainingsbijeenkomst toegang tot een online leeromgeving. Die leeromgeving bevat alle theorie die in de training aan de orde is geweest en presenteert die op een interactieve manier. Behalve de theorie nog eens doorlopen kan elke deelnemer in de leeromgeving ook aanvullende oefeningen doen om de werkwijze weer even scherp te krijgen.

Omdat leren een proces is van kennis en vaardigheden opdoen, die toepassen en daarop reflecteren sluit het leertraject af met een follow-upbijeenkomst. Daarin kijken we terug op het leerproces en zetten we ‘de punten op de i’s’. Met een dergelijke drieslag – training, online tool en terugkoppeling – zal het rendement van een leertraject toenemen: deelnemers zullen er meer uit meenemen. En dus is de training effectiever.

Afgestemd en actief

De Schrijversstudio stemt trainingen en workshops af op uw opleidingswensen en -behoeften. We denken graag met u mee en adviseren u over de best passende inhoud en opzet van de bijeenkomst.

In de trainingen ligt de nadruk op doen. In alle trainingen staan de teksten van de deelnemers zelf centraal. Ze worden gebruikt als voorbeelden en als oefeningen. Dat wordt niet alleen hoog gewaardeerd, het leidt ook tot een beter leerrendement. In een aantal trainingen gaat u ook daadwerkelijk aan de slag met het schrijven van uw eigen tekst.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven