Blended schrijftrainingen

De Schrijversstudio biedt steeds meer schrijftrainingen in een blended vorm aan. Dat betekent dat een training bestaat uit een online deel en trainingsdeel op locatie. De Schrijversstudio verzorgt blended leertrajecten voor bedrijven en bij post-hbo-opleidingen, in het Nederlands of in het Engels:

  • Klantgericht schrijven: webtraining over het schrijven van zakelijke teksten die hoog scoren op leesgemak en overtuigingskracht.
  • Adviesrapporten schrijven: online cursusdeel over het schrijven van effectieve adviesrapporten.
  • Professional Report Writing: Engelstalig online cursusdeel bij de training over heldere en toegankelijke rapporteren opstellen.
  • Advisory Reports in PowerPoint: Engelstalige webtraining over het maken van een overtuigend en samenhangend slidesrapport, onderdeel van de gelijknamige training.

Met het contactformulier kunt u meer informatie aanvragen over de online trainingen.


Klantgericht schrijven

Klantgericht schrijven onlineIn de online voorbereidingsmodule bij de training Klantgericht schrijven maakt u kennis met het begrip tekstkwaliteit en de zakelijke context van uw tekst. U leert hoe u op een efficiënte werkwijze komt en optimaal aansluit bij de behoeften van de lezer. Na de trainingsdag op locatie krijgt toegang tot drie modules met extra uitleg, voorbeelden en oefeningen.

Professional report writing

Steeds meer internationaal werkende adviesbedrijven stappen over naar het Engels als standaardtaal. En binnen het bedrijf werken ook steeds vaker medewerkers die uit andere Europese landen afkomstig zijn. Dat betekent dat advies- en beleidsrapporten in het Engels worden geschreven en dat trainingen in het Engels moeten worden verzorgd. Om bij die ontwikkeling aan te sluiten is de online training over professioneel rapporteren geheel in het Engels opgesteld.

Professional Report Writing is een van de online schrijftrainingen De training begint met ‘five simple rules’ waaraan een rapport moet voldoen en geeft uitleg wat die ‘simple rules’ inhouden en hoe u ze toepast. Elk onderdeel bestaat uit een kennistest vooraf, uitleg over de betreffende richtlijn en afrondende oefeningen.

Advisory Reports in PowerPoint

Rapporteren in grote lappen tekst gebeurde in het typemachinetijdperk. In de digitale tijd gebeurt het met krachtige slides. Veel kenniswerkers worstelen echter met het vinden van de juiste vorm van een slidesrapport. Er wordt veel uitgeprobeerd en dat leidt lang niet altijd tot duidelijke slidesrapporten. Met Advisory Reports in PowerPoint leert u hoe u een resultaatgericht slidesrapport opstelt. Ook deze training is in het Engels opgesteld, zodat hij toegankelijk is voor alle professionals bij internationaal opererende bedrijven.

Het online cursusdeel doorloopt stap-voor-stap de werkwijze om tot een goed slidesrapport te komen. De stap-voor-stapmethode is vervolgens toegepast op een casus; zo kunnen deelnemers zien hoe een PowerPoint-rapport tot stand komt op basis van een memo. Verder kunnen deelnemers oefeningen doen voor elke ontwikkelstap.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven