Online schrijftrainingen

De Schrijversstudio biedt verschillende online schrijftrainingen aan. Deze trainingen worden ingezet in blended leertrajecten bij bedrijven of binnen post-hbo-opleidingen. Maar u kunt ze ook individueel doorlopen:

  • Professional Report Writing: Engelstalige webtraining over het opstellen van heldere en toegankelijke rapporteren
  • Advisory Reports in PowerPoint: Engelstalige webtraining over het maken van een overtuigend en samenhangend slidesrapport
  • Klantgericht schrijven: webtraining over het schrijven van zakelijke teksten die hoog scoren op leesgemak en overtuigingskracht

 

Professional report writing

Steeds meer internationaal werkende adviesbedrijven stappen over naar het Engels als standaardtaal. En binnen het bedrijf werken ook steeds vaker medewerkers die uit andere Europese landen afkomstig zijn. Dat betekent dat advies- en beleidsrapporten in het Engels worden geschreven en dat trainingen in het Engels moeten worden verzorgd. Om bij die ontwikkeling aan te sluiten is de online training over professioneel rapporteren geheel in het Engels opgesteld.

Professional Report Writing is een van de online schrijftrainingen De training begint met ‘five simple rules’ waaraan een rapport moet voldoen en geeft uitleg wat die ‘simple rules’ inhouden en hoe je dat voor elkaar krijgt. Elke onderdeel bestaat uit een kennistest vooraf, uitleg over de betreffende richtlijn en afrondende oefeningen.

Advisory Reports in PowerPoint

Steeds vaker worden bedrijfsrapporten PowerPointslides opgeleverd en niet meer als tekstrapport. Veel kenniswerkers worstelen echter met het vinden van de juiste vorm van een slidesrapport. Er wordt veel uitgeprobeerd en dat leidt lang niet altijd tot duidelijke slidesrapporten. Met Advisory Reports in PowerPoint leert u hoe u een resultaatgericht slidesrapport opstelt. Ook deze training is in het Engels opgesteld, zodat hij toegankelijk is voor alle professionals bij internationaal opererende bedrijven.

De cursus doorloopt stap-voor-stap de werkwijze om tot een goed slidesrapport te komen. De stap-voor-stapmethode is vervolgens toegepast op een casus; zo kunnen deelnemers zien hoe een PowerPoint-rapport tot stand komt op basis van een memo. Verder kunnen deelnemers oefeningen doen voor elke ontwikkelstap.

Klantgericht schrijven

In de online training Klantgericht schrijven leert u zakelijke teksten te schrijven die hoog scoren op leesgemak. Teksten die optimaal aansluiten bij de behoeften van de lezer. De online training bestaat uit zes modules. In de eerste maakt u kennis met uw lezer. In de tweede module leert u een goede tekst op te zetten en in de derde module krijgt u uitleg hoe u de structuur zichtbaar maakt zodat uw tekst scanbaar wordt. De vierde en vijfde module gaan over toegankelijke formuleren en de laatste module gaat over het juiste gebruik van leestekens.

Zowel incompany als individueel

De webcursussen kunnen zowel ‘blended’ worden verzorgd met een incompany training. Maar ze kunnen ook heel goed individueel worden doorlopen. Nadat u de webtraining hebt doorlopen, kunt u met de trainer een eigen rapport bespreken en verbeteren. De bespreking doen we ‘op afstand’, waarbij u het te bespreken document online deelt met de trainer, zodat beiden erin kunnen kijken en werken. Ideaal voor als u voor een deadline een belangrijk rapport moet opleveren!

Met het contactformulier kunt u meer informatie aanvragen over de online trainingen.

 

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven